Снимки: БТА

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков“ за 2022 г. се присъжда на управителя на „Солар Сървис“ ООД Ивайло Видев, съобщиха от пресцентъра на общината. Решението бе взето по време на заседание на обществената комисия за избор на носител на приза.

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен по следните критерии: социална стабилност, липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване, вложени инвестиции и печалба.

„Солар Сървис“ ООД е създадена през 2011 г., а основната й дейност е мониторинг и поддръжка на фотоволтаични централи от тримата съоснователи и съдружници Костадин Новаков, Димитър Ненов и Ивайло Видев. Впоследствие фирмата се развива в услугата пълен инженеринг, включващ консултиране, проектиране, изграждане, мониторинг и поддръжка на ФЕЦ.

Само за последните няколко години „Солар Сървис“ е изградила над 900 централи и поддържа над 45 мегавата мощности, което я прави една от водещите компании във фотоволтаичния бранш в България. Екипът на компанията се състои от над 70 служители – инженери, специалисти, електро-инсталатори и монтажници.

Наградата за стопанска инициатива е на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията. Официалната церемония по връчването ще бъде на специална церемония по случай празника на Сливен – Димитровден.

Статия БТА – https://bta.bg/bg/news/economy/346456-nagradata-za-stopanska-initsiativa-dobri-zhelyazkov-na-obshtina-sliven-se-pris